Blanc de Bleu®

Blanc de Bleu®
Cuvée Mousseux by Premium Vintage Cellars

スパークリングワインは、人々の幸福を祝う「門出のワイン」と呼ばれ、ブルーは聖母マリアのシンボルカラー、「幸せを呼ぶ色」として親しまれてきました。

Blanc de Bleu® は、門出にふさわしい良質なシャルドネに、ブルーベリーのエキスでブルーに色づけされた幸せのスパークリングワイン。飲む人の心に残る洗練された気品のある美しさと、魅力的な果実味を合わせ持つスパークリングワインです。

Winemaker’s Notes

北カリフォルニア・メンドシーノの気候は、長い日照時間に恵まれ、海からの冷たい空気が丘の斜面にあたり、日中でも穏やかな気温が維持されます。同時に海の影響を受けない内陸は、暑い夏と寒い冬の大きな気温変化があり、低い湿度を保ちます。

私たちのワイン造りは、このような極端な二つの気候の中でおこなわれています。こういった気候は、葡萄栽培やワイン造りに理想的な条件と言われ、世界のワイン愛好家がカリフォルニアワインの特徴として絶賛する"果実味豊かな"ワインとなるのです。

ワインは、自然と人がつくるもの。

プレミアム・ヴィンテージ・セラーズは、畑から醸造、熟成に至るあらゆる工程に関する研究を行い、無数の可能性の中から、Blanc de Bleu® を完成させました。
優雅さの中に、人の手のぬくもりを感じさせるのは、職人のこうした思いから生まれるのです。

Production Notes

The process starts with the harvest of the grapes for Blanc de Bleu. Chardonnay grapes are harvested early to ultimately produce a wine that is crisp and tart with subtle fruit character.

The harvested grapes are gently processed so that the juice, now carefully separated from skins and seeds, retains its delicate profile. The juice is pumped into a stainless steel fermentation tank where a yeast culture is added. While fermenting, the juice is refrigerated to lock in the splendid flavors.
After this fermentation is complete, the fresh wine is filtered and stabilized. The wine is now ready to turn into sparkling wine using the Charmat method.

After the fermentation is complete, the yeast is filtered out. Natural blueberry flavor is added and dosaged to impart a balance to the wine that is dry, crisp, and refreshing.

This is the classic characteristics of a fine Brut sparkling wine.

Robert Stashak sign
Robert Stashak
Grand Champagne Master

Tasting Notes

グラスを立ちのぼる美しいブルーバブル。
口当たりは、すっきりとしたきれがある辛口のワイン。
シャルドネの個性を生かした繊細でリッチな風味を奏でます。
余韻には心地よい熟成香がほのかに香ります。

Blanc de Bleu® Cuvée Mousseux Sparkling Wine

Blanc de Bleu®
Cuvée Mousseux Sparkling Wine

商品名 ブラン・ド・ブルー
容 量 750ml
原産国 アメリカ合衆国
ブレンド メンドシーノ・カウンティ産シャルドネ
ブルーベリー
ヴィンテージ 2009
アルコール分 11%
スタイル ブリュット(辛口)
生産者 Premium Vintage Cellars